maanantai 10. syyskuuta 2012

Porfin en Alicante

Holaaa! Täällä mä oon Alicantessa ja tää on ihana paikka!! :) Lähettiin Barcelonasta sunnuntai aamuna joskus kymmeneltä junalla ja oltiin perillä Alicantessa joskus vähän ennen kolmee. Juna-asemalla kaikkien perheet oli vastassa ja mun hostmami on aivan iiiihana Se on sellanen pieni söpö blondi :) Ja meijän koti on ihan keskustassa joten käveltiin juna-asemalta kotiin ja samalla nähtii vähä muuta keskustaa. Ku oltiin kotona ni mentiin mamin kaa heti keittiöön syömään koska mulla oli ihan hullu nälkä. Ja voin melkein luvata että kellää ei oo ollu samallainen eka päivä perheessä ku mulla XD Istutaan siinä pöydässä ja syödään ja sitte ku jutellaan kaikesta ni rupeen kyselee Azaharasta (tyttärestä joka ei asu enää kotona, koska muutti toiseen kaupunkiin opiskelemaan ihan vähä aikaa sit) jotain ja sitte hostmami rupes itkemään. No tottakai mäki sit rupeen itkemään ja siiinä istuttiin sit yhessä ruokapöydässä ja itkettiin :D On se hyvä ku ekan tunnin aikana saan jo toisen itkemään.. Ruoan jälkee menin hetkeks nukkumaan koska olin siis nukkunu neljän päivän sisällä noin 12h ni väsytti aaaaika paljon. Illalla katottiin viel mamin kans telkkarista jotain leffaa ja sit kävin kans lenkillä. Törmäsin ulkona kans Lauraan ja Shaylaan ni jäin sit niiden kanssa ulos kävelemään. Se amerikkalainen vaihtari Rheva tulee tänne vasta joskus tällä viikolla ni ollaan siks tääl vaan kahestaan mamin kanssa.
DSC_0181 DSC_0197
Tässä näkyy vähän mun asuinympäristöö. Ekassa kuvassa kotikatu ja sitte toinen kuva on ku tulee pääkadulle :)

Tänää heräsin ihanan pirteenä ku olin saanu kerranki nukkuu pitkään ja ku heräsin ni hostmami oli töissä. Söin sit aamupalaa yksin ja opiskelin vähän espanjaa. Tääl on tosi lämmin ja aurinkoista, joku +30 astetta :) Tänää oltiin Lauran ja Shaylan kaa shoppailemassa ja ostin jotain urheiluvaatteita, aurinkojuttuja, takin, villapaidan ja jotain muita pikkujuttuja. Ei tuu kyl varmaan takille ja villapaidalle viel vähään aikaan tarvetta mut ostin kuitenki.. Äsken hostmami lähti tapaamaan jotain sen kaverii ni käytin tilaiduuden hyväks ja tulin tänne mäkkäriin koneelle ku siis kotona ei o wifiä. Mut siis tänne kuuluu hyvää ja viihdyn Alicantessa tosi hyvin, tietty mulla on ihan hullu ikävä kavereita Suomessa mut kai siihenki tottuu. Espanja sujuu jo paljon paremmin ja opin koko ajan enemmän, vielä ei oo mitään tosi pahaa kielimuurii ainakaan tullu :) 
DSC_0189 DSC_0183
Espanjassahan on vähän erilaiset ruokailutottumukset ku Suomessa ja mun perheellä tääl myös. Aamulla syödään vaan pieni aamupala, tai mä syön koska hostmami ei syö aamupalaa se juo vaan kahvia, ja tänää söin jonku pienen croissantin minkä löysin kaapista ja sitte join lasin maitoo. Eilen illalla hostmami kysy et mitä yleensä syön ni sitte tänää se toi kaupasta jogurttii ja hedelmii :) namii. Sitte seuraavan kerran syödää vasta iltapäivällä lounas joskus kolmen aikaan joku lämmin ateria, esim tänään kanaa ja jotain perunajuttuu. Sitte illala ku normaalisti Espanjas syödään joskus kymmenen aikaan vasta illallinen ni tääl mun perheessä illal syödään vaan jotain pientä esim voileipää. Tos aamupalan ja lounaan välil ei yleensä syödä mitään, ehkä jotain hedelmii tai jotain pientä. Oon kans huomannu tääl jotain pikkujuttuja esim että apteekkeja on ihan joka kulman takana ja myös burger kingejä, ite en oo yhtä sotkunenkaan ja munk äytöstavatki on parantunu, en kävelly ees punasia päin ku oli lapsia vieressä :))) Unohdin tästä nyt varmaan kaiken oleellisen mut ainaki nyt tiedätte vähän millasta tääl on. Tässä lopuks voisin vielä esitellä vähän kuvii mun uudesta kodista, en uskaltanu laittaa kauheesti mut tossa mun huone, olkkari ja parveke :)
DSC_0200 DSC_0213DSC_0214
Paaaaljon pusuja Suomeen!!

8 kommenttia:

 1. Sikakiva att du orkar skriva så mycke och fään va ja e avundsjuk på vädret!! Kram ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja fösöker skriva så mykke ja kan så ja int behöver tala ti er lika mykke hahahha nonää skämta men saknar diig!! Pussss

   Poista
 2. Me gusta tu habitacion! hahahaha! ohhhh miss youuu !!!!!! <3<3<33<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yeppp i know aika nappiin meni värit;);)) miss u more mi chiquita<3

   Poista
 3. Oih ihanalta kuulostaa! että vaikuttaa hyvältä kotiutumiselta:) onko perheessa muita kun host äiti? ja ihan ko espanjaa puhuotte koko ajan vai enkulla? ja mitenkä kauan oot lukenj espanjaa?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepp täällä on ihanaa ja pelkästään hostmami asuu täällä ku sen tytär muutti viikko sitte pois toiseen kaupunkiin opiskelemaan ja siis tänne tulee vielä tällä viikolla toinen vaihtari ja joo puhutaan hostmamin kans pelkästään espanjaa!!:) ja oon lukenu espanjaa vuoden!

   Poista
 4. Oho vuoden ja noin hyvin sujuuu herranjdstas! mä oon vhä yli kaks vuotta ja heikkoa on... mutata niin kait siellä sitten oppii:) mitenkäs muuten mennä ootko saanu jo koulusta kavereita ja oliko vaikeeta mennä sinne kouluun?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ensinnäki mul on hyvä kielipää ja sitte ku ei tääl kuule muuta ku espanjaa ja ku sitö joutuu itekki koko ajan vaan puhuu ni siin väkisinki oppii ja siis sitä oppii kyl tosi nopeesti puhumaan:) ja siis koulu ei oo alkanu vielä ni ei oo tääl muita kavereita viel ku laura ja shayla mut innolla ainaki odotan kouluun menemistä ku ois kiva päästä kiinni siihen arkeen ja saada paikallisiiki kavereita:) mut ei mua mitenkää stressaa se kouluun meno:)

   Poista