tiistai 2. heinäkuuta 2013

Don't cry because it's over, smile because it happened

Olin ajatellu tehä tän postauksen jo aikasemmin ja vielä Espanjasta, mut koska olin koko ajan menossa ni en ehtiny. Nyt on vaihtarivuosi loppunu enkä voi uskoo et mun espanjalainen elämä on ohi, eikä siihen oo samalla tavalla enää paluuta. Tietenki mennää sinne vielä takas, mut ei se tuu koskaan olemaan enää sama asia. Mulla on fiilikset niin sekasin ja viimesten viikkojen aikane en oo viettäny päivääkään itkemättä. Mä en vaan haluu uskoa et se on loppu nyt ja et kaikki on takanapäin. Yritän ajatella asioita positiivisesti, et sinne on helppo mennä takasin ja siellä tapasin maailman ihanimpia ihmisiä ja sain niin paljon uusia kokemuksia ja muistoja, joita en tuu koskaan unohtamaan.

Mua pelotti kauheesti palata Suomeen, koko ajan oon kuolemaisillani ikävästä ja haluun takas, ja on niin vaikeeta pidätellä kyyneliä ja teeskennellä et kaikki on hyvin, kun hymyn takana on niin paljon ikävän tunnetta ja kyyneleitä. On vaikee puhuu asioista muiden kaa, koska ei kukaan ymmärrä sitä samalla tavalla ku sä. En voi uskoo, et kaupunki josta en alussa tykänny yhtään, on tänä päivänä mulle ku toinen koti. Mua pelotti etten tuu enää sopeutumaan Suomeen, koska mulla oli niin täydellinen toinen elämä Espanjassa, mut samalla tuntuu etten ois koskaan ollu kotoota poissakaan eikä mikään oo muuttunu täällä. Tää vuos on opettanu mulle niin paljon asioita, oon oppinu arvostamaan uusia asioita ja osaan nähdä asiast eri kulmista. Mä oon ite kasvanu ihmisenä tosi paljon, en koskaan tienny kuinka vahva oikeesti oon ja et aina pitää vaan sinnitellä eteenpäin ja yrittää pysyy positiivisena. Mä oon käyny tän vuoden aikana läpi niin paljon asioita, iloa, naurua ja kyyneliä, selvinny parista särkyneestä sydämestä ja aina vaan kattonu eteenpäin ja pysyny vahvana. Niinku sanotaan, vaihtovuos ei oo vaan yks vuos sun elämässä, vaan se on yks elämä vuodessa. 

Nyt tulee aika henkilökohtasta tekstiä, mut on vaan pakko saada kirjotettua ulos ajatuksia. Jotkut varmaan miettii mitä kävi mulle ja Alexeylle ku lähin. Me ei koskaan oltu pariskunta, vaikka aika pitkälle silleen käyttäydyttiinki. Mä en oo ikinä tavannu ihmistä, joka musta on välittäny niin paljon ja kohdellu mua niin hyvin ku Alexey. Alexey on yks upeimpia ihmisiä, joita oon tavannu, niin ystävällinen ja huolehtiva aina, ostaa mulle Burger Kingin euron kanahampurilaisia, vaikka tietää ettei mul oo nälkä, mun pyytäessä 33cl fantaa, tuo mulle 2l. Se on aina suojellu mua ja ollu tukena ja mun vieressä. Meillä on niin ihania muistoja yhessä, juttuja joita käytiin läpi ja asioita mitä kukaan muu ei ymmärrä. Mulla on vaan niin kova ikävä, enkä saa kyyneleitä loppumaan :( Tässä vaiheessa kuitenki Alexeyn elämä on siellä ja mun elämä täällä. Mä en tiiä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mut ainaki tiedän et oon maailman onnellisin saatuani viettää elämäni parhaat kuukaudet näin ihanan ihmisen kanssa ja oon niin onnellinen että tapasin sen.

29 kommenttia:

 1. Itellä suunittella myös vaihtovuosi Espanjassa,niin pakko kysyä nyt sun kokemusten perusteelta mielipidettä.Oliko sun mielestä semmonen kokemus mitä ei sais jättää käyttämättä jos siihen ois mahollisuus? Oliko 'vaikeaa' olla Espanjassa, ikävöitkö paljon suomea yms? Ja sitten vielä, että osaatko espanjaa ja osasitko sillon kun menit sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehdottomasti jos on mahollisuus lähtee vaihtoon ni se kannattaa käyttää!! tää on ollu mun elämäni paras päätös ja tähän mennessä paras vuos. ja riippuu ihan mitä haet vaihtovuodelta, mut espanja on nii rento ja kaikki on vaan juhlimista ja melkein lomailua eli tää oli mulle ihan täydellinen paikka ja kulttuuri on kans niin erilainen ja ihana .) ja ei ollu yhtään vaikeeta olla espanjassa, tykkään niin paljon niiden kulttuurista ja tavoista et ei ikävöiny suomeen koskaan, tai mul ei ollu missään vaiheessa koti-ikävää ;) ja ku menin espanjaan osasin kielen alkeet mut nyt puhun espanjaa jo paremmin ku englantia, haha..

   Poista
 2. Eei rupesin melkein itkemään!:'( oon nii surullinen et sun vuosi on loppu, ihan blogin puolesta kun sunkin koska tää on paras blogi mitä oon ikinä lukenu! Oon kommentoinu sulle aiemminkin et kuinka ihana oot yms mut piti tulla vielä tällei lopuks. Toivon tosiaa et pystytte pysyy ees ystävinä alexeyn kaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voii ihana, ihana kommentti!! kiitos super paljon oikeesti :) ja kyl me edelleenki ollaan alexeyn kanssa more than friends, puhutaa skypes ja meen kuun vaihteessa alicanteen takas hihi :)

   Poista
 3. Olipas kaunista tekstiä, tuntuu ihan itsestäkin pahalta. Tsemppiä jatkoon! :-)

  VastaaPoista
 4. Voi Stina :( <3 Elämä jatkuu, vaikei se nyt varmaan siltä tunnu ja vaiket varmaan ees haluiskaan. Kävi sua kauheesti sääliks kun luin tätä. Tsempit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se jatkuu ja sinne pääsee aina takasin, heinäelokuun vaihteessa meen jo takas :)) ja kiitoss<3

   Poista
 5. Tuollaisia ihmisiä on harvassa jota kirjoitat tuosta Alexeysta. Ihana tavata sellaisia ihmisiä, ne saa maailman tuntumaan niin erityiseltä. sulla on nyt kielitaito voit palata joskus espanjaan jos siltä tuntuu...On ollut kiva lukea sun blogia espanjasta, itselläkin kun se espanja on sydämessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon kommentista :) ja se on todellaki ihana ihminen mut onneks tiiän että nään sitä vielä ja ku meen jo kuukauden sisällä takas alicanteen ja lukion jälkeen on tarkotus lähtee madridiin opiskelemaan :)

   Poista
 6. saanko kysyy et mikset tykänny Alicantest aluks ollenkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ärsytti ku se oli niin pieni paikka ja nii paljon vaihtareita mut en nyt oikee enää muista miksen tykänny mut voi kans johtuu pienest alkumasennuksesta ja ikävästä suomeen :)

   Poista
 7. En tunne sua mutta musta tuntuu tän blogin perusteella että oot mahtava tyyppi, ihailen sun tapaa ottaa elämästä kaikki irti :) tsemppiä jatkoon ja pidä siitä pojasta kiinni! Se on sen arvosta, tiedän omasta kokemuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voii en kestä, kiitos ihana kommentti!! ja yritän pitää siitä kiinni<3

   Poista
 8. Aijotko jatkaa blogin kirjottelua enää suomesta? Sun blogi oli kyl ainoo vaihtariblogi jota jaksoin seurata alusta loppuun asti :-)
  Ja niin tien ton ikävän! Ite nyt oman vaihtarivuoden jälkeen kaukosuhteessa ja vie 3kk et oon menossa sinne takasin :-(
  Oks sul instagramia ja mil nimel jos on? Vois olla mielenkiintosta seuraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en tiiä jatkanko enää tätä blogia, mut saatan ehkä jatkaa lifeasstina.blogspot.com puolella, mut tänne mä varmaan tuun heittämään postauksia tulevilta alicante/espanja reissuilta ja miten asiat jatkuu ;)

   ja ton ikävän kaa on vaan pakko elää, onneks on kuitenki skype ja whatsapp ni tuntuu et se henkilö on ees vähän lähempänä vaikka se onki oikeesti niin kaukana.. mut tsemppiä sulle ja suhteelle, se kestää jos sen on tarkotus kestäää:)

   ja on instagram nimellä stinanas, kiitos paljon ihanasta kommentista<3

   Poista
 9. tää on kyl paras blogi mitä oon lukenu! Sun postaukset oli nii ilosii ja aitoi ja sun vuos vaikutti niin ihanalt!!! :) <3
  toivottavast jatkat kirjotteluu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voii apua ihana kiitos!! :) ihana kuulla oikeesti et oot tykänny!! en varmaa täs blogis jatka ainakaa kirjottamist mut lifeasstina.blogspot.com tuol varmaa ainaki toistaseks, tähän blogii varmaa vaa kirjottelen tulevilta alicante ja espanja matkoilta ettei tääkään ihan kokonaa kuole :D

   Poista
 10. hitsit kun löysin tän blogin vasta nytten! olis ollut niin kiva seurata!! mutta mitä tossa pikasesti selailin nii sulla on ollu selvästi hieno vuosi! :) Ite lähössä syyskuun alussa kanssa espanjaan vaihtoon!!! en jaksa oottaa!! meen asusteleen Barcelonaan :) onks sulla antaa mulle jokunen hyvä vinkki? :D
  ja näytätte muute hyvältä yhessä Alexeyn kanssa <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voii super kiva kuulla et oot menossa kans espanjaan ja barcelona on ihana paikka, sulla tulee varmaan upee vuos! :) ja hmm mitäs vinkkejä mä nyt voisin antaa, no ainaki et matkustele niin paljon ku mahollista!! sit kannattaa käydä paljon eri pikkukylissä barcelonan ulkopuolella. sit myös et muista hymyillä paljon ja olla vaa positiivinen (vaik välil ärsyttääki ja varisinki sellanen tekohymy, haha..) ja sit jos sul ja kavereil on jtn juttuja mitä haluutte tehä ni älkää lykätkö niit eteenpäi niinku me tehtiin ku se aika menee niin nopeesti oikeesti! ja NAUTI ja elä hetkessä.. mun ja lauran vuoden mottohan oikeestaan oli et 'elä niinku millään ei ois seurauksia' eli älä ajattele mitä muut miettii vaan TEE :D meijän kohalla onneks ei tullu mitää pahoi seurauksii mut siis kaikkii tyhmyyksii voi aina vähän tehä, ne on kaikkein hauskimpii ja niit on nii hauska muistella jälkeenpäi ;) ja jos sul tulee jtn kysyttävää ni kysy ihmeessä lisää, vastaan mielelläni :) ja kiitos :)

   Poista
 11. Moi! Oon lukenu sun blogiis nyt muutaman kuukauden ennen kun palasit ja nyt on tullu ajankohtaseks itselleki hakea vaihtoon just Espanjaan. Pystyiskö sulta kysymään muutaman kysymykseen mitkä mietityttää, kun Espanjassa vaihdossa olleita tuntuu löytyvän niin vähän ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voii ihana kuulla et säki oot hakemassa espanjaan vaihtoon!! tosi hyvä valinta;) ja joo tottakai voit kysyy vastaan mielelläni, voit laittaa facebookis vaik mulle inboxiin viestiä, Stina Suominen on nimi ni siel vastaan varmaan varmimmin ja nopeiten :)

   Poista
  2. Laitoin sulle viestiä facebookissa viime viikolla, vielä näkyy ettet olis ees nähnyt sitä. Voi toki johtua meijän mökin hitaasta ja huonosta netistäkin! Toivottavasti vastailet pian :) !

   Poista
  3. Mitää vähän hassua, ku en oo saanu yhtään mitään!! Tietty oisin jo vastannu muute!! Ootkohan lähettäny oikeelle stinalle, mul on siinä kuvassa sininen paita päällä ja ku sielt löytyy pari samannimistä:)) toivottavasti löydät tai saat lähetettyy oikeeseen ni sit vastailen heti:))

   Poista
  4. kyllä sen pitäis iha oikeelle tyypille olla menny ! :o luulisin ainaki :D:D ne on kai siellä muut kansiossa ku en sun kaveris facebookissa oo :)

   Poista
 12. Vau mikä teksti, tuli ihan kylmät väreet!!:D ite hain Espanjaan, mut toivottavasti pääsen koska rotarylla vaan yks paikka:( espanja kuulostaa kyllä ihan täydelliseltä mulle:D biletystä, hauskanpitoo, joloilua jne.:P haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toi yoloilu oli ehk hauskin juttu haha ;D pidän sulle peukkuja, toivottavasti pääset! :)

   Poista